Wednesday, July 28, 2021

У Грчкој су „верници“ поцепали посланицу новокалендарског Синода „ГПЦ“ о вакцинацији


У храмовима
расколничке и јеретичке Грчке новокалендарске цркве 25. јула читан је синодски докуменат који позива вернике на вакцинацију.

У једном од храмова новокалендараца, на острву Парос, верници нису дозволили свештенику у недељу, 25. јула 2021. године, да прочита синодску посланицу о вакцинацији, преноси Рarianostypos.gr.

Синод је био одредио да у сваком храму Грчке новокалендарске цркве 25. јула треба прочитати посланицу чији садржај треба да подстакне вернике на вакцинацију.

После Литургије у једном од парохијских храмова свештеник је предао докуменат чтецу. Међутим, потоњи је одбио да га прочита. Затим, када је свештеник сам узео докуменат и почео да га чита верницима, парохијанка која се налазила  у цркви истргнула је посланицу из руку свештеника и поцепала је. Чин жене изазвао је „збуњеност и узбуђење“ међу верницима.

У посланици Синда ГПЦ говори се да се вакцинација против Covid-19 „не противи хришћанском учењу“ (као што проповедају да се ни увођење календарске новотарије и многа друга безакоња која учинише „не противе хришћанском учењу“ и „да су упркос свему томе Црква Христова“,а да су они који чувају Свето Предање,чији је уосталом и календар део, који се противе свејереси екуменизма,унији са јеретицима римокатолицима,у којој су СВЕ помесне цркве од 1965. године и многим другим безакоњима и који се од таквих и молитвеног општења са њима ограђују,не сматрајући их с правом Црквом Христовом,што они ваистину и нису скоро читав век, е такви ревнитељи вере православне су за те лукаве демонске посленике „расколници,фанатици,
ревнитељи не по разуму“, јер за разлику од њих, узљубише Господа нашег Исуса Христа, за Ког су по увођењу те страшне календарске новотарије били гоњени и за Ког су и мученички страдали, бирајући радије да за истинско православље и крв своју пролију и тако угоде Богу, него да Га се одрекну, погазивши и попљувавши учење Цркве, погазивши Свето Предање и тиме уместо удела са Господом Христом, одаберу удео са оцем лажи, као што је то случај са јеретицима и расколницима новокалендаррцима! –п.п.)
и препоручује се „сваком да се вакцинише после консултације са својим лекаром“ (по узору на лжепатријарха Порфирија „поштујући препоруке медицине, сами себе, и једни друге, и сав живот свој Христу Богу предајмо!“, само што и једни и други одавно одступише од Христа Бога нашега и завапише богу туђему, који се непомјаник зове. Таквима је Господ Исус Христос у устима, у речима њихових посланица, а ни речју, ни делом Га не поштују,нити исповедају, што свако ко има уши да чује и очи да види, може јасно чути и видети, јер њихова (не)дела говоре више од хиљаду речи! Уосталом,и пропагирање „корона вирус“ п(л)андемије,разних „мера“,вакцинације и сл. је још један показатељ и јасно сведочанство ком богу служе, а то НИЈЕ Бог истинитих православних хришћана! –п.п.).

Иначе, како је раније већ известила «Вима Ортодоксија» једна значајна група демонстраната против обавезне вакцинације у грчком граду Козани, скандирала је и тражила оставку новокалендарског митрополита сервијског и козанског Павла.

Протестна акција одржана је у близини зграде новокалендарске сервијске и козанске митрополије.

Међутим, нико из митрополије им није изашао. Публикација напомиње да митрополит Павле не живи у згради епархије, већ у граду Неа Никополис.

+++

"Дојче веле": Отпор обавезној вакцинацији у више европских земаља
Марта Ковачевић: Обавезна вакцинација експерименталним вакцинама није ни научно, ни етички оправдана
Утврђено накнадно (ха ха): Губитак антитела шест месеци после вакцине „Синовак Биотек”
"Логично": 4 окултна ритуала која се сада спроводе у свету а да тога нисте свесни – ОВО СЕ ДОГАЂА