Saturday, June 26, 2021

Реакције на текст "Како постати зомби"


Данијела Брунер: Реаговање на текст „Како постати зомби“

Помаже Бог!

Имам мали прилог као допуну или доказ (не знам више колико их треба) вашем чланку ”Како постати зомби” (овде:). Пре неки дан сам видела на „Телеграму“ кратак видео са ЕСФ-а, па сам га снимила, а и снимила сам га директно са њихове странице док још постоји, неке и бришу.

Ово је превод само једног дела, на крају, који је важан јер се тиче баш некако овог вашег текста.

Оригиналан линк: https://www.weforum.org/videos/

Доњи текст се односи на тај кратки видео.

Јасне речи из Давоса

Исечак из промотивног клипа ВЕФ-а „3 футуриста деле своја виђења како ће технологија променити наш свет“

3. Написати нову шифру живота:

Технологија за мењање генома омогућиће нам да створимо читав нови организам.

Ово би могло побољшати сваки аспект нашег постојања, од људског здравља ... до материјала, моде и економије без отпада.

 „Ради се о побољшању биологије и трансформисању организама у корисне сврхе.

 То (та технологија) неће нам омогућити само уређивање генома, већ и, што је најважније, писање једног новог кода за живот.

 Имаћемо „дозволе за (то) писање“.  Већ смо нешто од тога видели од ове године: у вакцинама КОВИД-19 користи се изманипулисани код у облику носиоца-РНА “.

Цитат: Ами Веб, професор на „Stern Shool of Business University“.

Не знам шта да вам кажем. Има извештаја кад човек прими ову инекцију, буде му лоше, заврши у болници и једва се некако ”опорави” и са радошћу трчи да прими и другу дозу-да би могао да путује и да сачува посао. Где ће да путује?... Има толико снимака бесконачних редова за ињекцију, и младих и старијих и средовечних, све измешано... Има толико информација о свему овоме а редови огромни...

Свако добро вама свима, Боже спаси нас.

+++
Вељко Станковић: Осврт на текст "Како постати зомби"

Подстакнут овим вашим чланком-најавом "Како постати зомби", одгледао сам цео видео расположив на Јутјубу. Предавање Чарлса Моргана је много озбиљније, значајније и конкретније него што се из ваше најаве и наслова да закључити. Али, наравно, хвала за објаву и одличну опрему чланка!

Пар мојих размишљања пред фрагменте које сам извукао и говоре сами за себе.

Ово је мултидисциплинарно предавање које олакшава да се од дрвећа види шума.

Свако тврђење др Чарлса Моргана које сам извукао у транскрипту из друге половине предавања, као и све остало прво је елаборирано практичним примерима, навођењем конкретних истраживања, видео-клиповима и схемама. Осим тога предавање држи неко ко је учесник и организатор многих тих пројеката, а не никако посматрач са стране. Он је "паук у мрежи", а не неко ко шпекулише, умује са дистанце и без додира са самим истраживањима.

На срећу, моћни и веома активни непријатељ има једну слабу тачку. Он воли да се размеће и хвали, и онда открије карте онима који су вољни да чују и виде. Ово предавање вреди погледати и из тог разлога. Није тежак енглески, предавач је спустио интердисциплинарни научни жаргон на разумљиви ниво (за америчке кадете, што је врло, врло ниско). Ако хоћете, могу да са енглеског преведем овај мој избор, мада заиста вреди све чути. Ово је много конкретније и поучније од већине оних наших седељки по импровизованим студијима где разни аутсајдери покушавају да се домогну неког објашњења а да пре тога ништа нису проучили ни прочитали. А ТВ-студији званичних медија су још гори. То треба избегавати као ватру.

-Тачно од пола овог предавања почиње нешто што неодољиво подсећа на контекст програма тзв. "вакцинације" (генске терапије) људи у ковид пандемији. У сред општег разбољевања, опасности и психозе, умирања и драконских "мера" (=напречац укидања слободе), још понека смрт или катастрофалне последице код пелцованих мање ће доћи до изражаја- неће носити ризик ни за кога, или ће се лакше провући, без икаквог публицитета осим понеког одмах блокираног твита и видеа, а можда ће се и подвести под ковид. Такозвана win-win ситуација!

Дакле ово је стање од пре три године. Тада је већ све ово било увелико испитивано и јавно доступно и то не само научним круговима.

Интересантно је иначе шта је предавач извукао као духовни мото изнад целог свог приступа. Кога цитира: Sri Sathia Sai Babu, индијског гуруа који је за себе тврдио да је реинкарнација Shirdi Sai Babe, факира чији су хинду и ислам следбеници веровали да је он отелотворење Dattatreya, хинду-божанства и једног од господара јоге (тако се иначе помоћу инкарнација лако доказује да си отелотворење самог бога и то у неком блиском колену, чак!). Сатиа Саи-баба је међутим чак и од лаковерног Запада оптуживан за шибицарско варање, жонглерско савршавање "чуда", сексуално злостављање ученика, углавном дечака међу следбеницима, прање пара, злоупотребу хуманитарних пројеката и убиство. Мантра коју је Чарлс Морган за мото предавања преузео од Сри Саи-бабе је "Никад не верујте да је тело трајно: Тело је као клобук воде; ум је као луди мајмун." Изгледа да се Морган идентификује са шимпанзом, на којег је за потребе ове презентације ставио натпис: "Смејте се сада, али једног дана ћемо имати контролу над вама."

Дакле, научници као Морган презиру (наша) тела и ум, виде их безначајна као мехур ваздуха у води, а ум као лудило експерименталног мајмуна. Али изгледа то не важи и за њихов ум и тело; јер Морган 2018. очекује да ускоро преузме контролу. Видимо да се 2020. године већ доста тога десило што је контролу над људима ставило у руке невидљивих наднационалних институција и особа, којима се покорно поверавају политичке вође чак и највећих нација и најјачих држава. Ови небулозни мрачњаци, самозвани спасиоци климе и екологије, глобални контрола-фрикови и гробари људске врсте истурају испред себе своје кловно-подобне гласноговорнике као што су Антони Фаући, Бил Гејтс или мање смешан али зато страшнији Клаус Шваб.

Последица хиндуистичког нихилизма интересантна Америчким истраживачима је та да "Тело није твоје". Тачно, али ови несрећници не мисле тиме да су тело и ум Божији уместо наши, него њихови. И утолико лакше приступају модификацијама и експериментима са нашим телима и свешћу. Кад је нешто у очима лопова пожељно, а није његово, он га прогласи безначајним да би тиме умањио чин своје крађе истога. Мој некада култни филм Body Snatchers са Доналдом Садерлендом већ се остварио, и то буквално. Оне 1972. године кад је направљена друга верзија, био је научна фантастика изгледа само за нас гледаоце. Сада је то већ поодмакли научни реализам. Верујем уосталом да су још тада неки пројекти већ били добрано у току. Ни 25 година касније рођена је прва клонирана животиња сисар (овца Доли, 1996). Од тада је прошло још 25 година, и није за очекивати да су ДНК-авантуристи седели скрштених руку. Држава и власт која је августа 1945. атомску бомбу само пар дана пре краја већ добијеног рата хладнокрвно испробала на два велика, густо насељена града, без опомене, неће пропустити ни да нове ДНК-технологије у првој мери опет испроба на људима. И то се засигурно већ дешава, што потврђује овај предавач. У ратне сврхе, или како Морган каже "одбрамбено-офанзивне" сврхе. Дакле, за опште добро. Јер за Америку напад је најбоља одбрана па макар и на супротном крају планете. А модерно ратовање не води се више између народа и држава, него за ресурсе, међу којима не заборавимо да су можда најважнији живи људи (а не само људско ткиво и органи), јер су као лако обновљиви (sustainable) и свуда приступачни, логично и најтраженији ресурс.

"This is all availabla now (2018 - прим.прев). This is not science fiction. You can record movies into the DNA of bacteria."

"It's very active development. Can we erase memory? Can we modify memory? Can we change memory?

Short answer is... *Yes*."

"...Now the good news for us, when we study rats and mice, we put electrodes into their brain. To affect the area of the brain."

If you want to poke your own hippocampus you have to stick your finger into your eye and go way back in there. Sounds impossible to get to.

(Ako hoćeš da čačkaš po sopstvenom mozgu... gurni sebi prst kroz oko i uđi tamo duboko u režnjeve mozga? Zvuči nemoguće da se dospe tamo).

Not if you programe a cell to go there."

"That's what's happening in the rats.

So, the technical challenge right now (2018 - прим.прев) is, how do we get a cell in there and do that in human? I can assure you they are working on that and *not* human primates right now."

"...And so... Where are we with humans? In creating false memories? Giving them memories that they've never had?

We've come a long way."

"So, think about it. *If you change the past*, you change human behaviour. We are a case-based reasoning animal...

So to change human motivation, we don't have to pеrsuade people. You can just... change their memory."

"Think about medicine. We can't tell you we give you a false memory. We have to do it outside of your permission. For your good.

Most of those things is probably unethical. Probably you should be an informed consumer. But it's a possibility we can do. (and will do as soon as possible - прим.прев)

"In this day and age you start wondering what information is real, and what information is trustworthy. You can put the information out there that is simply not true. But in the current social media age, the ability to actually manage people's memories and change them it's just enhanced... Now you can fix video's and pictures and expose people to audio and visual information that we know that even if they know that it's a possibility, people don't recognize when they adopt a false memory.

...You don't know that it's happened to you. And if you're smart, you have a good memory, you believe that happens to other people but not you, because your memory is true.

So it bypasses some critical reasoning on our part and I think it's particularly effective."

Последњих неколико минута превазилази све; то не бележим више. И коментари испод овог видеа на Јутјубу су врло интересантни. Буде наду да има људи који још виде шта се око њих дешава. За то није потребно имати докторат наука у неколико научних дисциплина.

+++

"Кла ТВ": Подмукла пропаганда за ковид вакцину
"Кла ТВ": Корона - систематско разарање људске психе