Saturday, June 26, 2021

„Логично“: Лудило се наставља

 

Фаучи:

Делта варијанта чини 20% нових америчких случајева КОВИД-19, ускоро може постати доминантан сој.

Б.1.617.2, такође позната и као Делта варијанта, први пут је откривена у Индији, а недавно је прерасла у један од заразнијих сојева САРС-ЦоВ-2, смртоносног вируса који узрокује КОВИД-19. Поред тога, медицински службеници су наговестили да је варијанта много отпорнија на вакцине од осталих сојева.

Др. Антони Фаучи, један од водећих медицинских стручњака за нови коронавирус, недавно је признао да ће Делта варијанта вјероватно постати нови доминантни сој КОВИД-19 у САД, јер је почела да узрокује мноштво нових случајева инфекције.

Примећујући како је Делта варијанта „експлодирала“ у Великој Британији током последњих неколико месеци, Фаучи је приметио током појављивања у среду у емисији „Данас“ на НБЦ да су званичници могли да утврде да ће се слични догађаји појавити у САД након што се сој пробије преко баре.

Будући да Делта варијанта чини отприлике 20% нових случајева КОВИДА-19, Фаучи је упозорио домаћина Савану Гатри да ће сој више него вероватно постати „прилично доминантан“ у наредних неколико недеља, до месец дана, јер се показало да се удвостручио кратак временски период.

„То је отрежњујућа вест“, изјавио је Фаучи, који је уједно и директор америчког Националног института за алергије и заразне болести.

Фаучијеви коментари уследили су дан након што је током брифинга Беле куће изјавио да је варијанта „тренутно највећа претња САД“ када је реч о сталним напорима Бајденове администрације да елиминише смртоносни вирус.

Студије су доказале да је Делта варијанта за око 60 % преносивији од осталих сојева КОВИДА-19. У ствари, једна студија је недавно утврдила да особе заражене Делта варијантом имају двоструко веће шансе да заврше у болници од оних са Алфа варијантом.

Делта варијанта је документована у десетинама земаља, али у САД је успела да се појави углавном у областима са ниским стопама вакцинације. Истраживање Блумберга показало је да је у неких 485 округа широм САД мање од 25% локалног становништва у потпуности вакцинисано против вируса.

Тренутно подаци америчких центара за контролу и превенцију болести показују да је нешто више од 45 % америчке популације у потпуности вакцинисано против КОВИД-19, а скоро 54 % ​​је добило најмање једну дозу доступне вакцине.

Наставак лудила

Док пишемо овај текст, појавила се и Делта+ варијанта. Западно лудило се наставља, јер се свака нова прехлада проглашава новом варијантом. Анализе говоре да нова Делта варијанта уопште није опаснија од обичне прехладе, али се користи за ширење страха.  Вероватно ћемо имати нове вакцине, јер постојеће вероватно неће деловати(као што и не делују и не доносе апсолутно никакву „корист“,него само штету,ономе ко их прими! – п.п.). Све у свему, припремите се на доживотно годишње вакцинисање против разних варијанти. Идемо даље…

+++

"Кла ТВ": Подмукла пропаганда за ковид вакцину
"Кла ТВ": Корона - систематско разарање људске психе