Monday, May 31, 2021

Осврт на протекли „Сабор“ Београдске патријаршије или друга ковиљска офанзива


Како би се најкраће могли описати „учинци“ тзв. Сабора? – Статус кво - то јест, духовно стање као и до сада, јадно и никакво (будући да се већ деценијама Београдска патријаршија,уз СВЕ остале помесне цркве ваља у блату јереси и раскола!), с тенденцијом даљег пада, небрига за све горуће проблеме Београдске патријаршије и јачање позиција осовине „Буловић-Перић“. Што ће рећи – Ватикан, (њихов брат у антихристу, будући да су СВЕ помесне цркве у унији са јеретицима римокатолицима од 1965. године!) који их је пре више од пола века, онако дугобраде, духовно оћосавио и оћоравио,било изнутра или споља,кроз молитвено општење и унију са истим,а такође и кроз многоборјни латиномислећи клир“ Београдске патријаршије, где у томе не изостаје ни њен расколнички и јеретички „епископат“.

И замислите, све те баснословне суме народних пара потрошених за долазак на Сабор и „епископа из белог света, за путовање домаћих епископа, хотелске смештаје јеће и пиће само због тога! Ах, да! Није само због тога. Уместо да се бави жалосним духовним стањем у ком се налази и да се, поштујући учење Цркве уз помоћ оних који су у Цркви Христовој и сама врати у Цркву, „Сабор“ Београдске патријаршије се бавио свим другим темама осим те, која је сваком Србину, који у тој истој Београдској патријаршији, у своме незнању везано за то какво је њено духовно стање и даље види „мајку Цркву“, важна „као хлеб насушни“. Ал неће такви никад признати свој грех,поготово грех јереси и раскола.

 ,,Сабор“ је уместо тога „брижљиво анализирао стање и проблеме црквене просвете и верске наставе у јавним школама Србије“.

Осим избора епископа Јоаникија за митрополита црногорско-приморског, што је био ултиматум премијера Црне Горе, због кога је повређена сујета епископа бачког писала саопштење пред поноћ 29. маја, све остало је – „друга ковиљска офанзива“ (прва је избор Порфирија за патријарха).

За епархију ваљевску, изабран је Буловићев „викар“ (викарни епископи су, иначе, новотарска измишљотина, страна канонима и предању Цркве) и игуман манастира Ковиљ Исихије. Тај ће по узору на своју браћу јересијархе да уведе богослужење по новом, све  у шеснаест!

Патријарх је добио тројицу помоћника. А требају му – да би могао комотније да се са Загребом и надаље воли јавно (уједно да и даље хвали српског крволока, ,,блаженог“ Ајлозија Степинца) сада у својству администратора митрополије загребачко-љубљанске. То су, иначе, досадашњи његови саборци. Један из Ковиља, други из Загреба, а трећи из Париза (да је било кога његовог у Лас Вегасу или РРА, био би и тај). Све сама „духовна“ елита.

·  У Америци – статус кво – исто зло; расколницима Максиму, Иринеју и Лонгину није ни длака са главе зафалила; и напротив, само су охрабрени да наставе офанзивније;

·  Бискупа Гргура лажноопозиционарског – хулитеља на Свето Причешће и светогрдника без преседана у СПЦ, нису ни за здравље приупитали;

·  Ћилерџића екуменистичко-коронашког нису ни приметили;

·  Ћулибрк кроатофилни, умањивач српских жртава у Јасеновцу, охрабрен да смањи бројку;

·  Игњатије новотарско-коронашки наставља да трује душе студената Теолошког факултета својом јеретичком „догматиком“ и унакажавањем богослужења, јер он је патријаршијски велики монетарни маг, који је велику српску светињу манастир Тумане претворио у монетарну фабрику;

         И тако даље, и томе слично.

Иначе, сви су знали да ће Јоаникије бити изабран за митрополита црногорско-приморског. И да се господин Кривокапић није појавио са својом отвореном „уценом“, Јоаникије би био изабран, и мирна Бачка. Али, Бачка се узнемирила и нервозно реаговала, јер је превише очигледно постало да се ствари на Сабору решавају уценама (уместо добро познате реченице – изволе се Духу Светоме и нама,што је још један јасан показатељ да код јеретика и расколника благодати Духа Светога нема. „Епископи“ Београдске патријаршије ту реченицу заменише у „изволе се Кривокапићу и нама“.) и да Јоаникије мора да буде изабран.

Да и не говоримо како су у саопштењу причали у мамбо – џамбо стилу о неким штетним законима, због којих су узнемирени. Нису смели да помену ниједан, као да се не ваља, па не знамо о чему је реч: „Сабор изражава своју дубоку забринутост због појаве нових нацрта закона, па и закона донетих на брзину, без ваљане припреме и довољне јавне расправе и без дијалога са Црквама и верским заједницама иако се ти нацрти закона и закони њих непосредно тичу, уз претњу ограничавања или чак укидања права Цркава и верских заједница на слободно исповедање вере, што је противно Уставу Србије и обавезујућим међународним конвенцијама.“ Који закон им смета? Закон о парничном поступку? Закон о саобраћају? Закон о електронским комуникацијама? Ми знамо - реч је о законима о „родној равноправности“ и „забрани дискриминације“. Они су антихришћански и Антихристовски. Али, не смеју да их помену, јер иза тих закона стоје они код којих је све: од новчаника до тајних служби, која редовно прати и снима ликове попут епископа (?) Шарића и другара. 

То вам је то – село гори, а они се чешљају, фризирају и колмују, и причају о црквеној просвети. Ни да пожале, ни да помогну јадни српски народ. Неспособни да се суоче са проблемима који и њих и тај исти народ духовно упропашћују (а то је на првом месту проблем јереси и раскола у ком се,као што рекосмо, Београдска патријаршија уз СВЕ помесне цркве деценијама налази!), они ће и даље играти игре које им власт (домаћа и светска) допушта,као и све те деценије, служећи не Господу Христу,Који је Пут,Истина и Живот(Јн. 14,6),него сатани,оцу сваке лажи и обмане и у ту исту обману као и до сада успешно увлачити јадни српски народ, учећи га и руководећи не онако како то чинише Свети Оци наши, него управо онако како то чинише разни вукови у овчијим кожама кроз историју Цркве и који многобројни народ повукоше за собом у духовну пропаст,будући да у јереси и расколу спасења нема!

   А све Саво на кољена клечи, блиједо му лице од ужаса.