Monday, November 22, 2021

Нови примери короноверства и отпадије у расколничкој и јеретичкој Грчкој новокалендарској цркви


Коронаверски Синод
расколничке и јеретичке Грчке новокалендарске цркве позвао вернике и клирике да у храмове долазе вакцинисани или с тестом

Након увођења ограничења за невакцинисане у Грчкој, која не важе за храмове, многи парохијани су на недељне службе долазили са потврдама о вакцинацији.

У храмовима Грчке не проверавају доступност сертификата о вакцинацији против корона вируса, јавио је у недељу, 7. новембра, грчки телевизијски канал „Мега ТВ“.

У земљи су од 6. новембра уведене нове рестрикције за невакцинисане, којима је забрањено да посећују готово све институције и установе без новог негативног теста на COVID.

Ове мере не важе за прехрамбене продавнице, апотеке и цркве, али је већина парохијана на недељне службе долазила са свим потребним документима у случају контроле.

Истовремено, ковид - сертификати се не проверавају у црквама, наводи извор.

„Ми нисмо инспектори који проверавају да ли они (парохијани – прим. аут.) имају документа и тако даље, али се сви држимо на дистанци, и унутра смо са маскама“, рекао је ,,свештеник" једног од (новокалендарских - прим. аут.) храмова у Солуну.

„Савез православних новинара“ Русије раније је писао да је Синод (расколничке и јеретичке - прим. аут. ) Грчке (новокалендарске - прим. аут.) цркве позвао вернике да дођу у цркве било са вакцинацијом или тестом, а подсетио је и служитеље (новокалендарских - прим. аут.) храмова да се подвргавају брзим дијагностичким или ПЦР тестовима два пута недељно.

+++

Отпадији у расколничкој и јеретичкој Грчкој новокалендарској цркви нигде краја: митрополит наредио скраћивање ,,Литургије"

Архијереј ГПЦ је захтевао да јутарња служба почне у 8 часова ујутрo, Света Литургија у 9, а њен завршетак мора бити „обавезно“ у 10 часова.

Митрополит Елефтерупољски Хризостом (Авајанос) Грчке православне цркве послао је 9. новембра 2021. године окружницу свештеницима своје епархије, у којој је наложио да се скрати време богослужења, наводи грчко издање "Вима Ортходокија".

Митрополит Хризостом је затражио да свештеници и свештенослужитељи због корона вируса смање време вршења Свете Литургије и вечерње службе, јер „хришћани у заштитним маскама не треба дуго да страдају“.

Према окружници, јутарња служба мора да почне у 8 часова, Литургија у 9, а њен завршетак мора да буде „обавезно“ у 10 часова.

Сматрајући вакцину „последњом средством и оружјем против страшне пандемије“ и „слушајући срцепарајући и праведни позив државе и топлу очинску молбу Светог Синода“, Митрополит је позвао све вернике да „брзо“ дођу. у центре за вакцинацију.

СПЖ је раније писао да је митрополит Елефтерупољски Хризостом (Авајанос) Грчке православне цркве послао окружницу свештеницима своје епархије у којој је наложио да се сваки клирик вакцинише од ковида у року од недељу дана.

Коментар уредништва блога „наша вера православна“:
Све ово ништа не треба да чуди,будући да су све помесне цркве светског псеудоправославља у својој отпадији одавно отишле предалеко! Свако ко је са овим вуковима у овчијој кожи у молитвеном општењу треба добро да се запита каквог су духа исти и да ли уопште истински верују у Бога (Свети Оци су јасно расудили да они који су у јереси не исповедају праву веру!Тако да само упоредити то што данашњи „пастири“ чине и проповедају са учењем Цркве,са Светим Писмом,Светим Предањем,са Светим Канонима и свакоме ће бити јасно да од расколника и јеретика и молитвеног општења са њима треба бежати!), ако будући уз сву апостасију у коју су до сада пали, проповедају да су „вакцине“ против корона вируса „последње средство  и оружје против страшне пандемије“!?! У кога се ти исти „духовни пастири“ уздају, у науку или у Бога!?! Одговор се, на жалост, одавно сам наметнуо, ово је само још једна потврда да са пута у ад неће и не желе да скрену, само је жалосно то што у ад воде и СВЕ оне који су са њима у молитвеном општењу! Ако вам после свих њихових (не)дела није јасно да такви људи са Црквом Христовом немају никакве везе, не знам шта још треба да се догоди да би то схватили. Нека им драги Бог помогне да се уразуме, покају и присаједине Цркви Христовој и спасе душе своје,јер ван Цркве нема спасења! Молитва и покајање нам је потребно драга браћо и сестре у овим тешким и смутним временима,као хлеб насушни, јер само уз помоћ Божију можемо победити сваку лаж и обману, па и ову обману везану за корона вирус п(л)андемију и „вакцинацију“,коју ревносно проповедају они који би требали да проповедају веру православну,да позивају народ на покајање,али који уместо тога отпадоше од Цркве Христове пре скоро читав век!

+++

Коронаверски „Јуда“ са Свете Горе
Коронаверске "Јуде" (видео)
Враћа се „Света инквизиција“, ломаче само што нису!
Коронаверје! - Хиландар затворен за посетиоце због COVID-19