Monday, February 12, 2024

Архиепископ Стефан о предлогу закона о ,,истополним браковима" и њиховом ,,праву на усвајање деце"


Став Његовог Блаженства Архиепископа Атинског и све Јеладе Стефана,

Грчке Истински Православне Цркве, по питању предлога закона о гласању

о „браку истополних“ парова и њиховом „праву на усвајање деце“  *



Архиепископ Атински и све Јеладе Стефан
(Цакироглу)


 „ ...Глас Цркве је глас Светог Претече и Крститеља Јована , који је по Јеванђељу окарактерисан као  „глас који виче у пустињи“ (Јн. 1, 23) ,  позивајући људе на покајање, али и разобличавајући, чак и народне владаре када пркосно и јавно крше Закон Божији, са оним страшним  „ неће ти бити “ (Мк. 5,18)!  Тај глас и  духовну контролу Црква Христова упућује и данас намесницима и представницима грчког народа  у Народном парламенту  у циљу спречавања спровођења моралне изопачености и рушења свете институције Породице  кроз успостављање тзв. ,,истополних бракова“ и признавање њиховог права на усвојење („деце”)! 

На жалост,  лоше подражавање страним узорима и поквареност власти погађа народ,  који се обмањује у име такозваног напретка, права и лажне етикете слободе и постепено напушта  „правоживље“ , како наводи Свети Максим Исповедник, а преферира живот по вољи и жељи, односно  по телу, што  није у складу ни са хришћанском вером, ни са грчким образовањем.    

Безобзирно прихватање или равнодушна толеранција  према антијеванђелским, антихришћанским и антицрквеним одлукама и изборима, било да о њима световни господари или верски поглавари одлучују или их намећу, имају последице по људе, друштво и нацију  који показују овакав став... А важно је да више воле напуштање Бога , које прати духовно оштећење и уништење.(...). »

(Одломак из празничне поруке Архиепископа Атинског и све Јеладе Стефана на празник Богојављења 2024.)   


* „Равноправност у грађанском браку, измена Грађанског законика и друге одредбе“

Извор: 
http://epistrofi-sotiria.blogspot.com/