Saturday, April 29, 2023

Лжепатријарх Кирил каже да му Путин никада није наређивао


Патријарх московски и целе Русије Кирил рекао је да му председник Русије никада није давао никаква наређења, ма шта о томе мислили његови противници.

 „Неки наши противници, упирући прстом, кажу да мало – мало патријарх, како кажу, поступа по налогу председника. Пред Богом, кажем вам: председник никада није давао наређења патријарху, он то не чини, а сигуран сам – као верујући, црквени човек, и неће давати“, рекао је патријарх Кирил у беседи после Литургије у Никола-Угрешком манастиру у Москви у уторак. Литургију је на „Јутјубу“ преносио ТВ канал „Сојуз“.

У Русији, приметио је, данас постоји она „симфонија световне и црквене власти“, о којој се сањало у Византији, али тамо никада није остварена због посебне улоге цара, „који је себе сматрао поглаваром Цркве“.

+++

Коментар уредништва блога "наша вера православна": Као што смо већ више пута рекли на овом блогу, ниједан клирик и верник јеритичке, сергијанске РПЦ МП није у Цркви Христовој, будући да су темељи њеног постојања засновани на злогласној декларацији митрополита Сергија Старогородског, објављеној 16/29. јула 1927. године, која је од свих истински православних клирика и верника одбачена и осуђена, а Руска Црква је сишла у катакомбе. Та иста декларација је донела само немир, а онима који су имали интерес да се објави, остварење њихових циљева и обману милиона "верујућих" Руса, да "имају верске слободе", упркос томе што је срушено и затворено на хиљаде цркава и манастира, упркос томе што је и пре тог несрећног раскола (опет и опет понављамо, који је изазван од стране РПЦ МП!) пострадао огроман број Руса, било да су у питању верници или клирици. У таквом јадном и жалосном стању, чији темељ је поставила безбожна комунистичка власт, а митрополит Сергије лупио печат злогласном декларацијом, РПЦ МП се налази скоро читав век (као и целокупно светско псеудоправославље, које је такође у расколу и јереси, јер није на жалост само Сергијанство "рак рана", која га је отерала у то јадно и жалосно стање!) Што се тиче Кирила, позната је чињеница да је био агент КГБ-а под кодним именом "Михајлов".

Швајцарски медији: Патријарх Кирил био агент КГБ-а?

Према тврдњама швајцарских листова “Le Matin Dimanche“ i “Sonntagszeitung“, досије који има федерална полиција о човеку који је данас духовни поглавар Руске православне цркве потврђује да је Кирил био део обавјештајне службе КГБ у време Совјетског Савеза, објавио је France 24.

Та два медија су, како се наводи, успела да прегледају Кирилов досије у швајцарском савезном архиву, наводи агенција AFP.

Почетком седамдесетих, патријарх Кирил, који ватрено подржава руску инвазију на Украјину, живео је у Женеви, као представник Московске патријаршије у Светском савету цркава (WCC).

Мисија данашњег патријарха руске цркве Кирила, кога је КГБ инфилтрирао под кодним именом “Михајлов“, била је да утиче на рад WCC.

Руска православна црква је одбила да коментарише Кирилову шпијунску активност у Женеви, док је WCC тврдио да нема информација о том случају, наводи AFP, позивајући се на писање швајцарских медија.

Архиве су, према тврдњама два швајцарска листа, показале да је циљ тадашњег СССР био да подстакне Светски савет цркава да осуди Сједињене Државе и њихове савезнике и да ублажи критике недостатка верских слобода у Совјетском Савезу.

Патријархов нећак Михаил Гундјајев, који тренутно представља Руску цркву у WCC у Женеви, међутим, инсистирао је у изјави за “Le Matin Dimanche“ да његов ујак “није био агент, иако је био подвргнут ‘строгој контроли’ КГБ“.

Извор: kodex.me

+++

Такође, овде можете прочитати један део из телеграма саучешћа, који је упућен на адресу јерменског католикосата (јеретици монофизити!), где се наводи да и лжепатријарх Алексеј II и лжемитрополит Кирил (Гундјајев) поводом упокојења католикоса јермена Гарегина рекоше да узносе сугубе молитве о опукојењу његове душе у насељима праведних! Да ли су то истински пастири Цркве Христове или вукови у овчијој кожи?
Одоговор се, несумњиво, сам намеће! 

Такође, не треба да чуди ни то што је и Алексеју II, у виђењу које је имао, рекао Свети Теодосије Кијевопечерски. То, такође, недвосмислено сведочи о томе да ли је јеретичка, сергијанска РПЦ МП Цркв Христова и на ком се путу налази!



+++

О Владимиру Путину је такође сувишно говорити, будући да је пре више од деценију изразио жељу за обновом Соломоновог храма, где је, самим тим изразио жељу  за скорим доласком антихриста. Ако је толики "верник", као што лжепатријарх Кирил тврди, треба да зна да је управо обновљење Јерусалимског храма један од снакова скорог зацарења антихриста и наступања последњих времена. Будући да постоје тврдње да је Путин јеврејског порекла, није ни чудо што се радује свом лажном местији, само нас чуди то како разни духовни тровачи, као што је ,,Агироит" рекламирају дотичног, малтене као ,,руског цара", иако по ниједном критеријуму не може да се сматра за таквога. Руски цар није шуровао са јеврејима, палио свеће на менори, у јеврејским синагогама, нити би се молио испред Зида плача, као што је то својевремено учинио Владимир Путин.