Friday, September 4, 2020

Србски народе освести се! - литије ти предводе екуменисти, новотарци, неоунијати и исламисти!!!


Један од вођа литија „ђедоиманих“, Гојко Перовић, прекинуо је литију да би он и присутни народ одслушали хоџину молитву са Хусеин – пашине џамије. И овај догађај потврђује
да се у Црној Гори не догађа никаква борба за веру и светиње“, већ камуфлирана екуменистичко-новотарско-коронашка борба за аутокефалну Црногорску православну цркву“ на чијем челу ће бити стари удбаш и паписта „Ђедо“ – Амфилохије Радовић.

На жалост, србски народ у Црној Гори је захватила еуфорија лажног патриотизма, која нема никакве везе са Православљем. Јер, патриотизам без Православља је само фирма на празном дућану. Чак и да сва имовина и сви храмови у Црној Гори буду у власништву СПЦ, од тога неће бити никакве суштинске духовне користи, с обзиром да се у њима служи новотарски, а то ће рећи –  ту је одавно,још 1965. године утрт пут за унију са Ватиканом(а такви храмови по учењу Светих Отаца постају само голе зидине од којих одступа благодат!).

У јеретичке храмове не треба ићи да се у њима обавља било каква „Света Тајна“ будући да јеретици и расколници као безблагодатни немају Свете Тајне!Такође,то свакако не значи да онај ко има љубав и поштовање према Светом Василију Острошком и Светитељима који су се подвизавали пре пада СПЦ у раскол и јерес,после 1924. године,да не требају отићи да целивају мошти Светитеља и да не требају да Му се помоле и затраже помоћ.Тужно је што и давно пре тог несрећног "закона о слободи вероисповести“,у тим истим храмовима нема праве вере,нема речи Божије,нема Божије благодати...Ми као појединци не можемо то променити,али једино што можемо да учинимо је да се трудимо на свом личном спасењу,а то није могуће ван Цркве Христове (које у јеретичком и расколничком псеудоправослављу нема,нити је може имати!).О томе где је данас Црква Христова
је у више наврата већ било речи на овом блогу,а такође и овде се можете детаљније информисати о Њој и ступити у контакт са браћом у Христу.

Што се тиче стања у Црној Гори, видимо чак и екуменистички корак напред – Перовић је хоџу назвао „рођеним братом“, а Православље погазио, понизио и попљувао сравњујући га са исламом – кога је назвао „другом библијском традицијом... другим исповедањем“.

Шта не знају учесници екуменистичко-новотаско-коронашких "литија". Не знају да: 

"Благослов јеретика је проклетство"

(32. правило Лаодикијског помесног Сабора) 

Литије које предводе екуменисти, неоунијати, новотарци и коронаверци, као што је то случај у Црној Гори, али и било где другде – немају никакву духовну силу! То су ништа друго до дефилеи људи са набојем лажног патриотизма и православља. Литију треба да благослови и предводи благодатно свештеноство, да би се њене молитве уздигле на Небо. А ко благосиља литије у Црној Гори, и недавно у Београду? - екуменисти, неоунијати, новотарци, коронаверци и исламисти, сви од реда - непријатељи Божији.

Нека би Бог дао да се Срби у Црној Гори на време освесте и схвате да их предводе издајници и непријатељи србског народа и Србске Цркве, они који су ту исту СПЦ стропоштали још пре скоро читав век до најгорих могућих дубина раскола и јереси.
Од таквих се треба одвојити и присајединити се Цркви Христовој, а затим уз Божију помоћ обновити канонски епископат Србске Цркве,будући да је СПЦ изгубила и само апостолско прејемство падом у раскол и јерес.

Перовић није први поклоник и исповедник ислама међу ђедоиманима, већ је лично „Ђедо“ први, који се још 1992. године молио - лично склепаном - екуменистичком молитвом на арапском језику:


       

А како се крсти предводник и благословитељ литија: 


+ + +

"Литија у Пљевљима, одржана у четвртак, на тренутак је престала када се са Хусеин-пашине џамије огласила молитва.

Присутни су одслушали молитву, а онда се окупљењима обратио ректор Цетињске богословије Гојко Перовић који је казао да се управо чуо „глас рођеног брата“.

„Овај глас који сте сада управо чули, то је глас једнога брата. А наш глас овдје јесте глас другога брата. Рођеног брата. Када ово кажем не преувеличавам. Преносим оно библијско памћење. Од два Аврамова сина, Исмаила и Исака, потичу двије библијске традиције, два исповједања“, истакао је Перовић.

Он је додао да од Исмаила потичу Арапи, а преко њих Мухамедови следбеници – муслимани, а од Исака потичу јудео-хришћани.

„И те две поворке, та два рођена брата и њихових духовних и физичких потомака, стигле су и овде до Црне Горе, и до Пљеваља. Малопре сте чули глас Исмаилов, а сада ми овде преносимо глас Исаков. И ето, ми смо до данас, остали два брата. Два брата која се на различити начин моле и обраћају Богу. Онако, како је говорио блаженопочивши патријарх Павле, да су људи, попут птица у шуми, које, свака својим гласом, различитим гласом, певају своју песму Богу. И ми овде данас, борећи се против овога закона, против ове неправде, боримо се и за наша верска права, као и за права браће муслимана. Јер, овај закон подјједнако угрожава и наша и њихова верска права“, поручио је Перовић.

Литије се одржавају два пута недељно у знак протеста против Закона о слободи вероисповести."

Извор: https://rs.sputniknews.com/

+++

Ђедо и ђедоимани не дају своје "светиње"-џамије



Наука Светих мученика о исламу

Свети мученици о исламу
Ислам је мрачно и мрско сујеверје. (Свети Теодор Нови (17 фебруар/2 март))
Ислам је страшна и погибељна заблуда. (Свети мученик Давид Аргветски (2/15 октобар))
Свети мученици о Мухамеду
Мухамед је обмањивач и ђаво у телу. (Свештеномученик Никита (4/17 април))
Мухамед је непријатељ Христа Бога нашег и вере наше.Нико од људи није тако прогневио Бога као Мухамед.Ко се нада на њега и сматра га за пророка,тај је погинуо. (Преподобномученик Јаков (1/13 новембар))
Свети мученици о загробном уделу муслимана  
Сви који следују Мухамеду и верују у њега као у пророка погинуће.(Свети Константин Агарјанин (2/15 јун)).
Ако не поверујете у Христа Бога као ја,погинућете за живот вечни и мучићете се у вечном пламену заједно са вашим Мухамедом.(Преподобномученик Лука(23 март/5 април))

Свети Оци одговарају на питања муслимана